FÖR ETT BRA INNERKLIMAT

Vi levererar värme till din lägenhet för att temperaturen ska hålla minst 20 grader. Värmen regleras automatiskt hemma hos dig utifrån temperaturen utomhus. Men det finns också saker som du kan göra hemma för att se till att värmen cirkulerar som den ska i rummen. 

 1. Låt luften cirkulera – ha inte möbler framför elementen Det är viktigt att inte ha stora möbler framför radiatorerna. Möblerna hindrar värmen från att komma ut i rummet. Om du dessutom har en termostat hemma luras den att tro att det är lika varmt i resten av rummet som vid termostaten. När luften får cirkulera känner termostaten av värmen i hela rummet och anpassar värmen i radiatorn efter temperaturen.

 2. Vädra snabbt och effektivt När du behöver vädra vintertid, gör det snabbt. Det är bättre att släppa in mycket frisk luft direkt och sedan stänga fönstret, istället för att låta ett fönster stå lite på glänt under lång tid.
 3. Rengör ventilerna i din lägenhet Det är viktigt att låta luft cirkulera i din lägenhet genom att ha ventiler öppna. De fungerar bättre om du rengör dem emellanåt. Du rengör enklast med dammsugare och fuktig trasa.
 4. Kontrollera handvreden på elementen
  Om du upplever att det är kallt i lägenheten ska du kontrollera att termostaterna på dina radiatorer är helt öppna för maximal värme.

Om du ändå upplever att du har lägre än 20 grader hemma efter att ha kontrollerat ovanstående, gör en serviceanmälan.

TIPS FÖR ATT HUSHÅLLA MED ENERGIN

Värme och ventilation

 1. Reglera temperaturen med termostaten på radiatorerna, istället för att vädra bort värmen.
 2. Placera inga möbler eller gardiner framför termostaterna och radiatorerna.
 3. Rengör ventiler och filter regelbundet samt låt friskluftsventilerna vara öppna.


El och vatten

 1. Duscha istället för att bada.
 2. Diska inte under rinnande vatten.
 3. Serviceanmäl droppande kranar och rinnande toalettstolar.

4.   Tvätta i så låga temperaturer som möjligt.

5.   Frosta av kyl och frys regelbundet.

Hushållsavfall

I de flesta fastigheter finns soprum där hushållssopor skall sorteras. Antal fraktioner ser lite olika ut i de olika fastigheterna. Följ anvisningar i fastigheten eller fråga fastighetsskötarna för mer information. 

Sortera era sopor

Vi har olika många fraktioner som kan sorteras i våra fastigheter.

Antalet fraktioner beror på vilket behov som finns och vilken möjlighet till plats det finns i fastigheten. Större avfall (grovsopor) lämnas till någon av kommunens återvinningsstationer. Följ länken nedan för att komma till kommunens hemsida där ni kan beställa ett kort för tillträde till återvinningscentralerna.

https://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk%3A201659105052617